Нове меню презентували в одній зі шкіл Івано-Франківська - чахобілі з куркою, салат з бурячком і сухариками та чай із липи. Його розробили за рецептами відомого шеф-кухаря та кулінарного експерта "Сніданку з 1+1" Євгена Клопотенка. Але в перший же день обід у цій їдальні обернувся скандалом у мережі.

Одна з мам обурилася у фейсбук:

"Напевно вже кожен чув про впровадження нового меню в шкільних їдальнях. Так от, хочу розказати як впроваджується це нововведення в школі №25 м. Івано-Франківська. Сьогодні в шкільній їдальні приготували для зразка по три порції їжі по новому меню, сфотографували їх і відзвітували в потрібні органи. Натомість дітям зварили гречку, дали жменьку капусти і малесенький кусочок м'яса. При цьому працівники їдальні ходили і обурювались, що понавигадували тут всякого, і вони не збираються таке виварювати! "

Проте, за словами директорки школи, де стався скандал, Світлани Якимів, гречана каша і салат з капусти також є у меню за Клопотенком. Інші страви також готуватимуть – вони уже є у двотижневому меню.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Директорка наголосила, що меню на вибір школяра у півторатисячній школі робити не реально. Вона зауважила:

“Батьки вирішили, що діти зможуть вибрати нові страви з меню. Школа буде харчуватися за затвердженим двотижневим меню, де будуть нові страви за рецептами Клопотенка”.

Як повідомляв Знай.ua, у Івано-Франківських школах для дітей на обіди почали готувати страви за збіркою рецептів шеф-кухаря Євгенія Клопотенка.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, страви для депутатів Київради від 12 грн.

Також Знай.ua розповідав про те, в яких школах Києва скасують традиційні їдальні.